2020 YILININ VİZYONUNA HAZIRLANAN AKÇAKOCA KAYMAKAMLIĞI GÖZÜNÜN ÖNÜNDEKİNİ GÖRMÜYOR VE GÖRMEK İSTEMİYOR | Akçakoca Ses | Akçakoca'nın En Büyük Haber PortalıAkçakoca Ses | Akçakoca'nın En Büyük Haber Portalı

SON DAKİKA

2020 YILININ VİZYONUNA HAZIRLANAN AKÇAKOCA KAYMAKAMLIĞI GÖZÜNÜN ÖNÜNDEKİNİ GÖRMÜYOR VE GÖRMEK İSTEMİYOR

Bu haber 26 Aralık 2019 - 7:36 'de eklendi ve 1.214 kez görüntülendi.


Akçakoca’nın en büyük yerleşimlerinden olan Beyören köyünde yıllardır elektrik bekleyen 4 hane isyan noktasına geldi. Köy Muhtarı Sefa Yapçacık ile Kaymakam Yasin Öztürk’ün defalarca konuyu iletmesine rağmen SEDAŞ ekipleri elektriksiz evlere hizmet götürmemekte ısrar ediyor. 

Muhtar Yapçacık’tan aldığımız bilgiye göre; Köy yerleşim sınırlarının dışında kaldığı gerekçesiyle yıllardır elektrik götürülmeyen  hanelerin,  imar affı kapsamına girmesinin ardından  köy yerleşim sınırlarının ilgili gayrimenkulleri de içine almasıyla, yasal prosedürün tamamlanmış olmasına rağmen, SEDAŞ’ın keyfi olarak buraya hizmet getirmemesi nedeniyle mağduriyet yaşanıyor.

Beyören köyüne yerleşen Malatyalı Hasan Aydın, yıllardır elektrisiz yaşamak zorunda bırakıldığını belirterek; “Cumhurbaşkanımızın sözü üzerine yurtdışında yaşarken, Türkiye’ye döndüm, ama evimde elektrik ve su yok” diyerek yakınıyor. Diğer mağdur Hüseyin Çalı’nın yakını olduğunu söyleyen amcamız da ; 330 metre kablonun kendileri tarafından alınarak hazır tutulduğunu, ancak SEDAŞ tarafından oyalandıklarını söylüyor.

KÖYDE VOLTAJ SORUNU DA VAR

Muhtar Sefa Yapçacık; köylerinde 4 haneninin elektriksiz olmasının ülkemiz ve ilçemiz adına üzüntü verici olduğunu söyledikten sonra, köyde elektrikle ilgili başka sıkıntıların bulunduğundan da yakındı. Yapçacık; “köyümüzde şu an 1.500 kişi yaşıyor. Akçakoca’nın en büyük köyüyüz ama sesimizi duyuramıyoruz. Köyümüzde çok ciddi voltaj sorunu var. İki kişi elektrikli şofben kullansa, köydeki voltaj düşüyor. Elektrikli ev aletlerimiz bozuluyor. Buradaki voltaj sorunu SEDAŞ tarafından bir türlü halledilemedi. Burada yaşamayı bizler için neredeyse imkansız hale getiren SEDAŞ ‘ın bir an önce harekete geçmesini istiyoruz” dedi. 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
UA-138704767-1