SUNAY AKIN AKÇAKOCA’LILARLA BULUŞTU | Akçakoca Ses | Akçakoca'nın En Büyük Haber PortalıAkçakoca Ses | Akçakoca'nın En Büyük Haber Portalı

SON DAKİKA

SUNAY AKIN AKÇAKOCA’LILARLA BULUŞTU

Bu haber 30 Eylül 2018 - 10:32 'de eklendi ve 1.404 kez görüntülendi.


Akçakoca Belediyesi’nin düzenlediği  ve iki gün boyunca devam eden Bilim Şenliği’nin son akşamında şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın bir söyleşi gerçekleştirdi.

 

Sunay Akın, üçüncü kez konuk olduğu Akçakca’da, tarih ve edebiyat konusunda geçmiş ve gelecek köprüsünü kendine has, zengin üslubuyla hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

İnsanların hemen hemen her gün karşılaştığı ancak gözden kaçırdığı ayrıntılara değinen Akın, Türkiye’nin sahip olduğu kültürel zenginliklerin toplum tarafından yeterince bilinmediğini söyledi.
Programının bazı bölümlerinde dünya tarihinden anlattığı ilginç hikâyeler ve canlandırdığı karakterlerle seyircisini hem güldüren hem de düşünmeye sevk eden Akın, milli ve insani değerler üzerinden geçmiş ile günümüzü karşılaştırıp, uzun yıllar yaptığı araştırmalar ışığında yorumladı.

Merkez camii karşısındaki Fedai Karabıyık parkına kurulan sahnede, gecenin sunumunu ise Akçakoca Belediyesi basın ve halkla ilişkiler sorumlusu Mine Alpan yaptı.

Saat 21.00’de sahneye çıkan ünlü isim Sunay Akın izleyicilere keyifle dolu bir saat yaşattı.

Yumuşak, lirik bir ses tonuyla günlük yaşamdan ilginç ayrıntılar, şaşırtıcı karşılaştırmalar yapan Sunay Akın, tarihte yaşanmış kimi olayları günlük dildeki kullanımlarını bozmadığı sözcüklerle bir düşünce cambazı gibi sunarken, kendisini izleyenler tarafından ise bol alkış aldı.

Yakın tarihteki bazı önemli ve özel olayların araştırılmasına yönelik araştırma, çalışma ve kitaplarıyla son dönemin en ilgi çeken yazarlarından biri olan Sunay Akın’a Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici bir hediye takdim etti.

 

Sunay Akın kimdir?..

12 Eylül 1962 tarihinde Trabzon’da doğdu. Lise öğrenimini İstanbul Koşuyolu Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Fizik Coğrafya Bölümü’nden mezun oldu.

İlk şiirleri 1984 yılında dergilerde yayınlanmaya başladı. Arkadaşlarıyla birlikte 1989’da Yeni Yaprak şiir dergisini ardından 1990 yılında da Olmaz adlı şiir dergisini çıkardı.

1987 yılında Halil Kocagöz Şiir Ödülü’nü Noktalı Virgül adlı dosyasıyla aldı. 1990 yılında ise Orhon Murat Arıburnu Şiir Ödülü’nü Makiler şiiri ile kazandı.

Buluşlara dayanan, genellikle kısa şiirlerinde, Orhan Veli şiirindeki bir özelliğin günümüzde sürdürümcüsüdür. Bu tür şiire pek de özgü olmayan, yumuşak, lirik bir ses tonu vardır. Şiirlerinde özellikle ince yergi ögelerini kullanmadaki rahatlığı ile dikkat çeker. Cemal Süreyya’nın etkisinde sürdürdüğü şiirlerde, dil oyunlarına dayalı yoğun bir alaycılık ve şaşırtma; çocuklar ve hüzünle birlikte şairin ilgi ve duyarlılığını göstermektedir.

23 Nisan 2005 tarihinde 11 yıldır dünyanın dört bir yanından topladığı oyuncaklarla, hayali olan İstanbul Oyuncak Müzesi’ni Göztepe, İstanbul’da tarihi dört katlı bir konakta açtı.

TV8’de Hıncal Uluç, Atilla Dorsay ve Nebil Özgentürk ile birlikte Yaşamdan Dakikalar adlı televizyon programını yapmaktadır.

TV8’de ünlü konuklarla sohbet ederek Ramazan Ayı boyunca Mahya Işıkları adlı programı yapmıştır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
UA-138704767-1