AKÇAKOCA’LI ÖĞRETİM ÜYESİ KARADENİZ’DE YAŞAMI GÖRÜNTÜLEDİ | Akçakoca Ses | Akçakoca'nın En Büyük Haber PortalıAkçakoca Ses | Akçakoca'nın En Büyük Haber Portalı

SON DAKİKA

AKÇAKOCA’LI ÖĞRETİM ÜYESİ KARADENİZ’DE YAŞAMI GÖRÜNTÜLEDİ

Bu haber 28 Eylül 2018 - 20:22 'de eklendi ve 827 kez görüntülendi.


Düzce Üniversitesi (DÜ) Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBİYOM) Müdürü Akçakocalı Akademisyen Doç. Dr. Deniz Yağlıoğlu, Akçakoca’da sahillerinde dalış yaparak karadenizin içinde görüntülediği   balık popülasyonunu içeren fotoğraflarını Akçakoca Bilim Şenliğinde sergiledi.

 

Yağlıoğlu, gazetemize yaptığı açıklamada, Karadeniz’in balık popülasyonu olarak zengin olduğunu söyledi.

Birçok balık türünün Karadeniz’de yaşadığını belirten Yağlıoğlu, “Karadeniz’de bizim tespitlerimize göre 179 balık türü var. Bazı kayıtlara göre 180 türdür. Bunlardan 80 tanesini Akçakoca sahillerinde görmek mümkün. Balıkçı ağlarında veya su altında bunları tespit etmek mümkündür. Bu da bölgemizin biyo  çeşitlilik anlamında zengin olduğunu gösteriyor” dedi.

Akçakoca’nın su altı fotoğrafı için uygun bir bölge olduğuna değinen Yağlıoğlu, “Fotoğraf çekmek için uygun bir su altı ortamı var. Akçakoca Karadeniz’in biyoçeşitlilik anlamında en zengin bölgesi. Burada 80 tür kemikli deniz balığı tespit ettik. 2015 yılında balıkçı ağlarına takılan köpek balığını da sergiliyoruz. Temiz ve sahillerimiz çok güzel. Yılın belli zamanlarında görüş alabilecekleri, uygun su altı fotoğraf çekebilecekleri ortamı sağlıyor” ifadesini kullandı.

Karadeniz’de çok sığ bölgelerde bile su altının popülasyonu görüntüleme imkanı olduğuna değinen Yağlıoğlu, Akdeniz’in aksine daha sığ suda 5-6 metrede çok güzel su altı fotoğrafları yakalamanın mümkün olduğuna değindi.

Doç. Dr. Yağlıoğlu, fotoğrafların büyük bölümünün kale plajından çektiğini anlatarak şunları söyledi:

“Karadeniz’deki salyangoz buranın türü değildir. Başka denizlerden Karadeniz’e göç etmiştir. İşgalci bir türdür. Balıkçılarımızın yüzde 50’sinden fazlası bu türle geçiniyor. Bu ise düşündürücüdür. Balıkçılarımız dışarıdan göç eden türlerle geçinebilir hale gelmişler. Çekilmiş olan bu fotoğraflarda ‘Hani’ balığı da var. Su altında ilk defa çekilmiş ve kayıt altına alınmıştır.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
UA-138704767-1