OKULLARDA KAN BAĞIŞININ ÖNEMİNİ ANLATIYOR “HER DAMLA KAN BİR CAN” | Akçakoca Ses | Akçakoca'nın En Büyük Haber PortalıAkçakoca Ses | Akçakoca'nın En Büyük Haber Portalı

SON DAKİKA

OKULLARDA KAN BAĞIŞININ ÖNEMİNİ ANLATIYOR “HER DAMLA KAN BİR CAN”

Bu haber 20 Aralık 2018 - 17:40 'de eklendi ve 578 kez görüntülendi.


Türk Kızılayı Akçakoca Şubesi tarafından hazırlıkları yapılan kan bağışı kampanyası kapsamında, Esentepe Bahaettin Güçlü Ortaokulu Okul Aile birliği velileri kan bağışında bulundu.

Okul aile Birliği ve Kızılay Şubesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına yaklaşık 50 veli kan bağışında bulunurken, öğrencilere de kan bağışının önemi konusunda bilgilendirme yapıldı.

Türk Kızılayı Akçakoca Şubesi Başkanı Özkan Öztürk, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Esentepe Bahaettin Güçlü Ortaokulu Okul  Aile birliği velileri ve vatandaşlarımız bugün kan bağışı kampanyasına destekte bulundular. Kan bağışının ardından öğrencilere Kızılay’ın önemi ve katkıları hakkında bilgilendirmede bulunduk. Destek veren velilere çok teşekkür ediyorum.”

Başkan Öztürk, açıklamasında ülkemizdeki kan bağışlarının yüzde 82’sini Kızılay Kurumu alıyor. Türkiye genelinde nüfusun yüzde 2’lik bölümü kan bağışı yapıyor. Fakat kan bağışlarına vatandaşlarımızın ilgisi ve katsı her geçen gün katlanarak artıyor” şeklinde konuşan Başkan Öztürk konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

”Türkiye’de erkekler yılda 4 kez, bayanlar ise yılda 3 kez kan verebiliyor. Kan bağışı vücudun sağlığı açısından son derece önemli. Diğer taraftan tüm toplum olarak sosyal bir sorumluluğumuzdur. Akçakoca halkının bu konuda göstermiş olduğu ilgi bizleri memnun ediyor. Öğrencilerimize de bu bilgileri verip kan bağışının önemini şimdiden idrak ettiriyoruz. Öğrencilerimize bu etkinlikte yer veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, velilerimize ve okul yönetimine teşekkür ediyorum.”

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
UA-138704767-1